Stil jete

Ngjyra e murit dhe gjendja shpirtërore: A ka ndonjë lidhje? Zbulojeni

Ngjyra e murit dhe gjendja shpirtërore: A ka ndonjë

Ndërsa vendosni për ngjyrat e brendshme për shtëpinë tuaj, duhet të keni parasysh faktin se ngjyra në mur mund të ndikojë gjithashtu në gjendjen tuaj shpirtërore. Duke thënë këtë, këtu ju sjellim psikologjinë e ngjyrave të dhomës dhe si ndikon ajo në disponimin dhe mendimet tuaja.

Efektet psikologjike të ngjyrës së dhomës

Kur vini në kontakt me ngjyra të caktuara ose grupe ngjyrash, reagimi juaj shfaqet i ngjashëm me tonin e ngjyrës. Studime të ndryshme sugjerojnë se ngjyrat mund të përmirësojnë gjendjen tuaj shpirtërore dhe të japin një ndjenjë qetësie ose mund të aktivizojnë reagime të dhunshme ose të pakënaqura.

Ngjyra të ftohta

Blu: Ngjyra blu është e njohur për karakteristikat e saj qetësuese, tërheqëse dhe paqësore. Kjo ngjyrë është e favorshme për pothuajse të gjithë. Ju ose mund të shkoni për ngjyrë detare të errët ose të butë si një gri-blu.

E gjelbër: ngjyra e gjelbër është e spikatur për të tërhequr emocione pozitive. Ju ose mund të zgjidhni një jeshile sherebele për një atmosferë më të qetë ose një ngjyrë më të errët.

Ngjyra të ngrohta

Ngjyra e murit dhe gjendja shpirtërore: A ka ndonjë

E verdha: ngjyra e verdhë është e njohur për natyrën e saj të gëzueshme.

Portokalli/E kuqe: Ngjyrat e ngrohta si portokallia dhe e kuqja japin një ndjenjë komoditeti, komoditeti dhe miqësie. Ju mund të përdorni tone delikate të këtyre ngjyrave në hapësirën tuaj.

Ngjyra neutrale

Ngjyra e murit dhe gjendja shpirtërore: A ka ndonjë

E bardha: E bardha është një nuancë freskuese dhe jep një ndjenjë më të pastër dhe më të qetë. Ju mund të përdorni një nuancë të ngrohtë të bardhë për një pamje bashkëkohore dhe ndjenja të lumtura.

E kafta: E kafta është një ngjyrë e gëzuar që të jep ndjenjën e kënaqësisë dhe sigurisë.

Gri: Gri pasqyron elegancën. Provoni përzierjen e grisë (një përzierje gri dhe bezhë) në hapësirën tuaj për ta bërë atë më të freskët dhe tërheqëse.