Stil jete

Një avokat divorcesh jep 10 këshilla si të mos bëheni klienti i tij

Një avokat divorcesh jep 10 këshilla si të mos bëheni

Një martesë e lumtur të zgjat jetën. Studimet kanë thënë gjithmonë se të martuarit jetojnë më gjatë se të pamartuarit. Po nëse një martesë nuk është e lumtur? Divorci është zgjidhja më e mirë.

Një avokat divorcesh ka dhënë 10 këshilla si të mos bëheni klienti i tyre.

Mos anashkaloni çështjet 'e vogla'

Pavarësisht se sa të vogla mund të duken disa çështje në fillim, ato zmadhohen dhe mund t'i bëjnë debatet e ardhshme edhe më keq, ose madje të krijojnë pakënaqësi. Avokati i divorcit James Sexton thotë se martesa është një organizëm i gjallë. Ne të gjithë duhet të jemi përgjegjës dhe të mos lejojmë që të krijohet pakënaqësi, sepse nuk jemi të gatshëm të përballemi me problemet.

Diskutoni nevojat e njëri-tjetrit

Është mirë të komunikoni nevojat dhe dëshirat tuaja me partnerin tuaj për t'u siguruar që e kuptoni njëri-tjetrin në mënyrë të përsosur dhe për t'u siguruar që nuk ka sekrete rreth tyre dhe asnjë keqkuptim. Sipas Sexton, është e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje nevojave tuaja, si dhe nevojave të partnerit tuaj. Duhet t`i komunikoni këto gjëra: çfarë keni nevojë, doni, pëlqeni dhe nuk ju pëlqen.

Veprimet e vogla vetëmohuese janë disa nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni në një marrëdhënie.

'Gjërat e vogla' dhe detajet në marrëdhënien tuaj nuk duhet të shpërfillen, ose harrohen kurrë.

Nëse i pëlqen t'i bëni kafe bashkëshortit tuaj në mëngjes, mos e ndaloni së bëri atë. Nëse ju pëlqen t'i befasoni me një dhuratë të vogël, ose me ushqimin e tyre të preferuar një herë në javë, vazhdoni ta bëni atë.

Sipas Sexton, gjestet e vogla janë shumë të rëndësishme. Jo vetëm kaq, por veprimet vetëmohuese të shërbimit për tjetrin mund të përmirësojnë cilësinë e martesës suaj. Dhe është e lehtë t'i harrosh këto gjëra nëse keni qenë bashkë për një kohë të gjatë. Megjithatë, duhet të përpiqeni që të mos lejoni që këto akte të vogla, por shumë të rëndësishme dashurie të zhduken nga martesa juaj.

Të shpenzoni 15 minuta në ditë ekskluzivisht me njëri-tjetrin do të jetë e dobishme.

Kalimi i kohës reale dhe cilësore së bashku është çelësi për një martesë të suksesshme dhe të lumtur. Edhe 15 minuta ë do të ishin të mjaftueshme, për sa kohë që kjo është kohë ekskluzive vetëm për ju dhe bashkëshortin tuaj. Tregoni dashuri si kur ishit në takimin e parë dhe dëgjoni njëri-tjetrin, flisni për planet, synimet dhe martesën tuaj.

Komplimentet nuk duhet të jenë private

Komplimentet nuk duhet të mbahen vetëm private, në disa raste, njerëzit nuk e kanë problem të komplimentohen publikisht përpara njerëzve të tjerë, miqve ose anëtarëve të familjes. Mos kini siklet ta komplimentoni partnerin në syrin e të tjerëve.

Njerëzit duan të dashurohen ndryshe nga ju dhe ju duhet t'i përshtateni

Ju mund t'i konsideroni disa gjëra romantike, ndërsa partneri juaj mendon se gjërat e tjera janë më romantike. Ju keni preferencat tuaja kur bëhet fjalë për të treguar dashurinë ose për të bërë gjeste dashurie dhe partneri juaj mund të ketë të ndryshmet e veta. Vetëm për shkak se ju mendoni se trëndafilat janë lulja e përsosur që tregon dashurinë, nuk do të thotë që bashkëshorti juaj beson të njëjtën gjë. Duhet të dini se çfarë pëlqejnë, çfarë e konsiderojnë romantike dhe duhet t'i përshtateni.

Mos mendoni se vetëm sepse keni një bashkëshort, mund ta lini veten pas dore

Vetëm për shkak se keni qenë së bashku për vite, nuk do të thotë që ju duhet të ndaloni së u interesuari për pamjen tuaj. Ka një shans të mirë që bashkëshorti juaj t'ju dojë për atë që jeni, por t'i tregoni se ende dëshironi të dukeni mirë dhe të visheni bukur për të, është mirë për martesën tuaj.

Është e rëndësishme t'i bëni gjërat së bashku, por gjithashtu mos harroni të keni një jetë jashtë martesës suaj.

Ju nuk mund të shkoni vetëm në punë, pastaj të hani së bashku, të shikoni pak televizor dhe të shkoni në shtrat. Është mirë të bësh gjëra së bashku që të dy pëlqeni. Nga ana tjetër, është gjithashtu mirë të kaloni kohë të ndarë dhe të shijoni kohën vetëm, duke bërë gjëra që ju pëlqejnë ose duke u shoqëruar me miqtë tuaj. Një ekuilibër i shëndetshëm është i nevojshëm në çdo marrëdhënie.

Nëse nuk jeni miqtë më të mirë — diçka nuk shkon

Martesa nuk është thjesht një kontratë ligjore, ajo duhet të jetë më shumë se një marrëdhënie dashurie. Duhet të jetë një miqësi, pasi, sipas studiuesit të divorcit, Dr. John Gottman, miqësia e thellë është themeli për një martesë të lumtur. Sipas tij, çiftet e lumtura duhet të respektojnë njëri-tjetrin dhe të shijojnë kohën e tyre së bashku. Ata duhet ta njohin njëri-tjetrin shumë mirë— gjëra të tilla si pëlqimet, mospëlqimet, veçoritë e personalitetit, shpresat dhe ëndrrat.

Mos lejoni që partneri të harrojë se sa shumë e doni dhe e vlerësoni.

Të thuash 'Të dua' çdo ditë, qoftë në mëngjes, para gjumit apo kudo është diçka kaq e lehtë për t'u bërë dhe mund t'ia zbukurojë ditën bashkëshortit.