Stil jete

Një CEO tregon 5 tipat toksikë të personalitetit që i sheh vazhdimisht: Unë iu qëndroj larg

Një CEO tregon 5 tipat toksikë të personalitetit që i sheh

Nga Matt Higgins/ Bota është e mbushur me njerëz toksikë dhe të punosh me ta është një dhimbje. Çelësi është të mësoni se si t'i identifikoni herët, por kjo mund të jetë sfiduese.

Në 10 vitet e mia të të qenit CEO, investitor dhe themelues, kam punuar me mijëra njerëz në biznes dhe ka pesë lloje të personaliteteve toksike që shoh vazhdimisht.

Për të shmangur sa më shumë punën me këta njerëz, shikoni për këto shenja:

1. Burime mbajtësit

Mbajtësit nuk janë në gjendje të japin lëvdata ose të ndjehen të lumtur kur dikush tjetër ngrihet dhe kontribuon në një sukses grupi. Ata janë të lidhur nga pasiguria ose nevoja për dominim.

Ata kanë inat ndaj kujtdo që posedon aftësi që ata nuk i kanë. Nëse jeni duke lulëzuar, ata e shohin si misionin e tyre t'ju rrëzojnë.

2. Rrëmbyesit

Rrëmbyesit janë në thelb mbajtës të burimeve me bonusin e shtuar të agresionit. Ata duan të tregtojnë dobësinë tuaj, të marrin atë në të cilën ju jeni të shkëlqyer dhe të pretendojnë sikur është e tyre.

3. Viktimat

Viktimat jetojnë në një vend me padrejtësi të vazhdueshme. Ata e shohin çdo përplasje si një konfirmim se po shënjestrohen padrejtësisht.

Argumenti qendror i viktimës mund të jetë se ata janë shumë të ngarkuar. Kështu që ngrini dorën për të dalë vullnetar, por dijeni se oferta juaj ka të ngjarë të refuzohet. Duke ecur përpara, kujtojuni atyre se jeni të gatshëm të ndihmoni.

4.Martirët

Dëshmorët janë si viktimat që në fakt e bëjnë punën, por nuk e bëjnë aq mirë sa kërkojnë të shpërblehen.

Ata marrin përsipër aq sa mund të përballojnë - jo për të ndihmuar ekipin, por për të konfirmuar narrativën që janë të detyruar padrejtësisht të marrin përsipër barrat e të tjerëve.

5.Manipuluesit

Manipuluesit do të shpenzojnë energjinë e tyre duke u përpjekur të rishkruajnë realitetin, në dëm të të gjithëve rreth tyre. Ata shpesh posedojnë tipare narcisiste.

Ata kombinojnë cilësitë e Mbajtësit, Rrëmbyesve, Viktimave dhe Martirëve të gjitha në një.

*Matt Higgins është një investitor dhe CEO i RSE Ventures.