Stil jete

Njerëzit e shëndetshëm dhe të lumtur nuk e bëjnë kurrë këtë gjë! Këshilla nga një mjeke 102-vjeçare

Njerëzit e shëndetshëm dhe të lumtur nuk e bëjnë

Dr. Gladys McGarey/Unë mbusha 102 vjeç këtë vit dhe përvoja ime prej dekadash në mjekësinë holistike më ka mësuar shumë se si të jetoj një jetë të gjatë, të lumtur dhe të qëllimshme.

Shumë njerëz ushqehen me stres të panevojshëm. Por njerëzit më të lumtur dhe më të shëndetshëm që njoh janë në gjendje të heqin dorë nga gjërat ose përvojat që nuk u shërbejnë më. Jeta është shumë e shkurtër për të rimenduar dhe konsideruar të njëjtin mendim pa pushim. Duke vepruar kështu, ju në thelb po torturoni veten.

Pra, zakoni që më ka sjellë shëndet dhe lumturi gjatë gjithë viteve të mia është aftësia për të ndërtuar gjërat nga e para, qoftë kjo një marrëdhënie, rrugë karriere apo projekt.

Lërini gjërat që ju harxhojnë energjinë

Nëna ime më mësoi një mënyrë të thjeshtë për të çliruar gjërat që nuk kanë rëndësi. Ajo ngrinte dorën e saj butësisht para nesh, gishtat e mbajtur lirshëm, pëllëmbët lart. Pastaj hidheni poshtë dhe mbrapa dhe thoni: "Nuk ka rëndësi".

Kjo lëvizje e natyrshme i mundësoi asaj të jetonte nëpër sfida të mëdha pa i lënë ato të hynin shumë thellë; ajo thjesht lëshoi ​​atë që nuk funksiononte, u fokusua në atë që ishte e rëndësishme për të dhe vazhdoi.

Unë e kam adoptuar këtë praktikë prej vitesh.

Si të praktikoni lëshimin

Ky ushtrim do të funksionojë më mirë nëse ngriheni dhe lëvizni! Vendosni muzikë optimiste dhe filloni të ecni nëpër shtëpinë ose lagjen tuaj.

Lëreni trupin tuaj të lëvizë lirshëm ndërsa ecni. Madje mund ta lini veten të kërceni pak.

1. Identifikoni diçka që ndihet e bllokuar në jetën tuaj.

Mund të jetë një miqësi, një përpjekje profesionale, një mënyrë të menduari, një inat, etj.

2. Imagjinoni që mund ta mbani këtë gjë të mbërthyer në dorë.

Ju madje mund të ndjeni se një grusht është shtrënguar. Mbajeni këtë shtrëngim. Shtrydhni dorën.

3. Lëreni të shkojë vërtet.

Ndërsa ende lëvizni, mbajeni dorën përpara jush, pëllëmbët lart, me gishtat e bashkuar. Më pas hidheni poshtë dhe mbrapa, duke hapur pak gishtat. Ndërsa e bëni këtë, lironi bllokimin.

Mund të mendoni ose të thoni fjalë që kanë kuptim për ju: "Nuk ka rëndësi", ose ndonjë frazë të ngjashme që funksionon për ju.

Pasi ta keni lënë të shkojë, merrni një moment për të vlerësuar rrjedhën e jetës që kalon nëpër ju.

Njerëzit më të lumtur e dinë se kur është koha për të ecur përpara

Të gjithë përballen me pendime. Pyetja është: Sa kohë duhet ta mbajmë atë.Nëse e gjeni veten duke jetuar me keqardhje, përpiquni ta kapni atë dhe të shihni se çfarë po lëviz.

A shkuan gjërat kryesisht në rregull? Nëse po, ji mirënjohës! A ka ndonjë gjë qesharake në të? Nëse po, qeshni! A keni mësuar ndonjë gjë të re që atëherë? Nëse po, kënaquni me atë që dini tani dhe shpreheni sado që të mundeni!

Bëni gjithçka që mund të bëni për të larguar keqardhjen tuaj - falni veten dhe, nëse është e nevojshme, kërkoni falje nga të tjerët - në mënyrë që të mund të vazhdoni me jetën tuaj.