Stil jete

Njerëzit konfidentë shmangin gjithmonë këto 4 gabime

Njerëzit konfidentë shmangin gjithmonë këto 4 gabime


Kur vëzhgojmë dikë duke folur, ne vërejmë dy gjëra: besimin dhe emocionin. Vetëbesimi është një sinjal i fuqishëm që i bën njerëzit t’ju marrin seriozisht. Emocioni është një aspekt i ngrohtësisë dhe i bën njerëzit t’ju shohin më interesant.

Këto janë 4 gabimëve që njerëzit konfidentë nuk i bëjnë kurrë:

1. Duart e lira

Gjuha e trupit të një personi thotë shumë për besimin e tyre. Vendosja e duarve përballë njëra-tjetrës është një shfaqje universale e besimit. Ish-kancelarja gjermane Angela Merkel, presidenti francez Emmanuel Macron dhe investitori i “Shark Tank” Kevin O’Leary të gjithë e bëjnë këtë.

Vrapimi është një gjest i fuqishëm që përdoret për të bindur të tjerët se jeni të sigurt dhe të përkushtuar ndaj asaj që po thoni. Kjo tregon se ju jeni të relaksuar dhe të hapur - dhe se ata duhet të jenë gjithashtu.

2. Fshehin emocionet e tyre

Hulumtimet tregojnë se trurit tonë i duhet vetëm një e dhjeta e sekondës për të njohur emocionet e përcjella nga sinjalet vokale. Shumë njerëz mendojnë se emocionet i pengojnë mesazhet e tyre, por në fakt i përmirësojnë ato. Emocioni është ajo që i bën njerëzit të interesohen për ju dhe i shtyn ata të duan të dëgjojnë.

3. Skenaret

Skenari është shkatërruesi më i madh i varietetit vokal.

Zgjidhja? Mbani historitë tuaja dhe pjesët emocionale të bisedës tuaj të pashkruara. Shkruani vetëm disa pika kyçe që dëshironi të mbani mend. Kjo ju detyron të përdorni emocionet e vërteta që qëndrojnë në themel të fjalëve tuaja.

4. Përdorni mbushës verbalë

Njerëzit përdorin mbushës verbalë - epo, kështu që ju e dini – sepse mendojnë se pauza është diçka negative.

Por njerëzit me vetëbesim e kuptojnë fuqinë e pauzës: tregon kompetencë dhe besim.

Sa herë që ndjeni se dëshironi të përdorni një mbushës, thjesht merrni frymë. Nëse rastësisht përdorni një mbushës verbal, mos reagoni dhe mos kërkoni falje. Kjo është një mënyrë e ngadaltë për të ritrajnuar trurin tuaj që duhet të ndalojë në vend që të mbushet.