Stil jete

Nuk do të bëhesh kurrë i pasur nëse ke këto 14 besime

Nuk do të bëhesh kurrë i pasur nëse ke këto 14 besime

Nëse të ardhurat e tua të vetme janë ato që merr nga rroga ose fitimet si profesionist i lirë

Ideja është që nuk mund të jetë përgjithmonë kështu. Në një moment duhet të bësh diçka tjetër, plus.

Nëse mendon se të investosh para është diçka e gabuar dhe shumë riskuese.

Ke rënë në rehat nga rutina.

Nëse i shpenzon të gjitha paratë që fiton.

Nuk ke njohuri në lidhje me çështjet ekonomike dhe aktivitetet financiare, sidomos ato fitimprurëse.

E shet kohën për para

Punon pa limit për një rrogë, në vend që të kërkosh mundësi të tjera për të arritur fitime më të mëdha, duke pasur më shumë kohë në dispozicion.

Nuk e përdor kohën, burimet dhe talentin për të menaxhuar burimet që ke dhe për të gjeneruar më shumë të ardhura.

Mendon se drejtori i bankës është njeri i sjellshëm.

Jo, jo, dhe jo. Ai është përfaqësues i institucionit dhe është aty për të mbrojtur interesin më të lartë të bankës.

Kur nuk investon tek vetja.

Jeton si gjithë të tjerët, si tufa.

Ia hedh fajin politikës.

Mendon që kush është i pasur thjesht ka pasur fat në jetë.

Mendon se ku janë shumë para, atëherë janë të pista.

Nuk e ke kuptuar akoma që tregu i punës dhe “merkatoja” ndryshon çdo 10 vjet.