Stil jete

Opsioni  i ri i Apple që do të mbrojë të dhënat dhe paratë tuaja

Opsioni  i ri i Apple që do të mbrojë të dhënat

Apple ka prezantuar një opsion të ri kundër vjedhjes së fjalëkalimeve. Opsioni i cili është bërë pas përditësimit të IOS do të bëjëtë mundur mbrojtjen e të dhënave dhe parave në rast të hakërimeve.

I quajtur ‘Stolen Device Protection’, kjo risi e Apple vjen pas një hetimi 1-vjeçar të gazetares së Ëall Street journal’ Joanna Stern, e cila hetoi vjedhjen e iphonëve në mbarë botën, që është në rritje.

Opsioni ndodhet në Settings, poshtë Face ID nëse keni përditësuar versionin e ri të IOS.

Nëse Iphone juaj hakërohet, ky opsion do të çaktiviojë të dhënat tuaja dhe aplikacionet ku ju mbani paratë.