Stil jete

Ora e Tokës, a je gati t'i fikësh dritat sot

Ora e Tokës, a je gati t'i fikësh dritat sot

23 marsi është Ora e Tokës ku shumë vende të botës fikin dritat. Në orën 20:30 me orën tonë lokale, deri në orën 21:30, pa elektricitet. Do t'i bashkohesh asaj që tashmë është shndërruar në traditë botërore?

Kësaj nisme i bashkohen në botë edhe institucione zyrtare dhe kulturore, si momente kulture dhe vepra arti. Edhe Eiffeil i fik dritat sot.

Një orë në vit është shumë pak për të shpëtuar planetin, por është simbolikë si për t'i kujtuar njëri-tjetrit se Toka ku jetojmë duhet të na interesojë.