Stil jete

Partneri juaj ndjen epsh apo dashuri? Si ta kuptoni

Partneri juaj ndjen epsh apo dashuri? Si ta kuptoni

Dashuria është e rëndësishme për ty, apo jo? Mund të mos jetë çelsi për një jetë të lumtur dhe të shëndetshme, por vështirë të gjesh dikë që do të refuzonte një fund përrallor nëse i jepet mundësia. Ndonjëherë mund të jetë e vështirë të dallosh sinjalet që partneri yt ka epsh ndaj teje dhe nuk është i dashuruar. Të dyja emocionet mund të jenë intensive, gjithëpërfshirëse dhe të bëjnë të ndihesh mirë.Por ka dallime mjaft të mëdha mes të dyjave.

Dashuria është një ndjenjë e thellë, intime që vjen kur kujdeseni shumë për dikë tjetër. Duhet kohë për t'u ndërtuar dhe nuk harrohet lehtë. Epshi, nga ana tjetër, është një ndjenjë pasionante, e cila ka të bëjë vetëm me tërheqjen fizike që keni për një person.

Pra, cilat janë shenjat treguese nëse ndjeni epsh dhe jo dashuri?

1. Ecin shpejt

Me siguri, nëse ata po shqetësohen plotësisht për ju, kjo është shenja që ai më do? Jo kaq shpejt. Ashtu si shumica e gjërave të mira, dashuria kërkon kohë.

"Dashuria e kupton që intimiteti i vërtetë zhvillohet për një kohë të gjatë," thotë trajnerja për çiftet Monica Parikh nga School of Love.

Ju nuk bini në dashuri brenda natës, edhe nëse shihni potencial herët. Kjo nuk do të thotë se epshi nuk mund të shndërrohet në dashuri (mund të bëhet!), Por në ato ditë të hershme, intensive për të parë njëri -tjetrin, është e vështirë të bësh dallimin midis dashurisë ose epshit.

2. Ata kurrë nuk ju dërgojnë mesazhe

Kur njerëzit janë të dashuruar, ata duan të komunikojnë me njëri -tjetrin. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të jetë gjatë 24 orëve të ditës, por ekziston një nivel i caktuar i lidhjes kur bëhet fjalë për dashurinë. Partnerët e përkushtuar, afatgjatë komunikojnë rregullisht dhe ata zakonisht i dinë nevojat e njëri-tjetrit për bisedë me tekst.

"Nëse partneri juaj po ju shmang për ndonjë arsye, kjo është vërtet irrituese, por gjithashtu tregon për një problem të madh në marrëdhënie," tha Kate Steëart, psikoterapiste në Modern Therapy Seattle, "Ndonjëherë kjo është një taktikë e lojës ose një manovër kontrolli. Në përgjithësi, është një shenjë e keqe. Nëse mendoni se kjo është ajo që po ndodh, përpiquni të pyesni partnerin tuaj për këtë, por përqendroheni pyetjen nga një këndvështrim kurioz dhe jo akuzues. "

3. Ju jeni gjithmonë ai që inicion planet

Është gjithashtu një shenjë paralajmëruese nëse partneri juaj nuk bën asnjë përpjekje për të planifikuar gjërat me ju.

Në një partneritet ideal, të dy personat kontribuojnë në mënyrë të barabartë. Nëse personi me të cilin jeni nuk tregon shumë interes për të kaluar kohë me ju, atëherë ai ndjen thjesht epsh për ju.

4. Është i mistershëm

Është e lehtë të thuash nëse dikush dëshiron vetëm seks nga ty, por mund të jetë më sfiduese të përcaktosh që ata janë pas teje për arsye të tjera që nuk lidhen me dashurinë. Nëse i dashuri/a nuk merr kohë për t'ju njohur ose nuk ndan gjëra me ju, lidhja juaj mund të mos jetë aq e thellë ose e qëndrueshme.

5. Ata kërkojnë kontroll

Asnjëherë nuk duhet të ndiheni sikur duhet të sakrifikoni pjesë të vetes për të qenë me dikë, as nuk duhet ta jetoni jetën tuaj sipas orarit ose rutinës së një personi tjetër. Nëse është dashuri, partneri juaj do t'ju dojë për atë që ju jeni.

6. Grindjet përfundojnë pa zgjidhje

Nëse partneri juaj është vazhdimisht i interesuar për t'u përfshirë në një debat, ose nuk është i interesuar të punojë me ju për të zgjidhur një konflikt, ata mund të mos jenë të interesuar që të përmirësojnë marrëdhënien tuaj, as janë të dashuruar me ju.

Epshi mund të jetë ajo që ju po kërkoni, dhe nuk ka asgjë të keqe për këtë. Marrëdhëniet rastësore mund të jenë të shkëlqyera kur të dy partnerët janë të lumtur dhe përputhen.

Tiranapost.al