Stil jete

Pas dritave të Veriut, fotografohet spektakli qiellor i jugut

Pas dritave të Veriut, fotografohet spektakli qiellor i jugut

Dritat Jugore, ose Aurora e Australisë, kanë qenë veçanërisht prezente këtë sezon në të gjithë Zelandën e Re.

Qiejt e natës që shpërthejnë me përrenj të dritës jeshile dhe rozë kanë mahnitur edhe fotografët profesionistë që e kanë gdhirë për të kapur çastin perfekt.

Pas dritave të Veriut, fotografohet spektakli qiellor i jugut

“Përballë një skene të tillë, mund të harrosh menjëherë gjithçka. Ajo që mbetet është vetëm të mendosh për natyrën dhe njeriun përball saj", thotë një nga fotografët.

Pas dritave të Veriut, fotografohet spektakli qiellor i jugut

Në një natë të kthjellët, shfaqja e dritës natyrale mund të zgjasë për një deri tre orë.

Ky fenomen ka gjasa të ndodhë më shumë në mars dhe shtator.

Pas dritave të Veriut, fotografohet spektakli qiellor i jugut

Po pse ndodh ky fenomen?

Më shumë oksigjen në ajër prodhon jeshile dhe të verdhë, ndërsa më shumë azot e bën një aurorë të duket e kuqe e errët ose blu. Fenomeni zakonisht shfaqet midis orës 22:00 dhe 02:00.

Pas dritave të Veriut, fotografohet spektakli qiellor i jugut

Foto janë shkrepur nga: Thanh Nguyen, Richard Zheng, Dan Dirks, Kristie Knight, Len Jingco.

Pas dritave të Veriut, fotografohet spektakli qiellor i jugut

A nuk janë të magjishme?