Stil jete

Pasagjeri në Australi gjobitet me 1874 dollarë pasi i gjetën dy Muffins të padeklaruar në bagazh

Pasagjeri në Australi gjobitet me 1874 dollarë pasi i gjetën dy

Një pasagjer që udhëtonte nga Bali për në Australi e ka gjetur veten duke paguar një çmim të lartë për një mëngjes McDonald's.

Udhëtari u gjobit me 2,664 dollarë australianë (1,874 dollarë) pasi dy McMuffins të padeklaruara me vezë dhe një briosh me proshutë iu gjetën në bagazh gjatë mbërritjes në aeroport.

Incidenti ndodhi rreth disa ditë pasi autoritetet australiane sollën rregulla të reja të ashpra të biosigurisë pasi një shpërthim i sëmundjes së Këmbës dhe Gojës (FMD) u përhap në Bali, një destinacion popullor për turistët australianë.

Departamenti i Bujqësisë, Peshkimit dhe Pylltarisë i Australisë tha se një "gamë produktesh me rrezik të padeklaruar", duke përfshirë artikujt e ushqimit të shpejtë, u zbuluan në çantën e shpinës së pasagjerit nga një qen detektor biosigurie i quajtur Zinta.

"Ky do të jetë vakti më i shtrenjtë i MC Donald's që ka pasur ndonjëherë ky pasagjer," tha në një deklaratë Murray Watt, ministër për Bujqësinë në Australi.

"Kjo gjobë është dyfishi i kostos së një bilete për në Bali, por unë nuk kam asnjë simpati për njerëzit që zgjedhin të mos u binden masave të rrepta të biosigurisë së Australisë dhe zbulimet e fundit tregojnë se do të kapeni."