Stil jete

Për një zemër të fortë, kjo është koha e duhur për të shkuar në shtrat

Për një zemër të fortë, kjo është koha e

Të shtrihesh për të fjetur shumë shpejt mund të mos jetë diçka e mirë për shëndetin, siç ti mendon.

Një studim i ri në Mbretërinë e Bashkuar zbuloi se të shtrihesh mes orës 22:00 deri në 23:00 mund të ulë rrezikun për sëmundjet e zemrës, sidomos për gratë.

Studimi mori të dhëna nga më shumë se 88 mijë pjesëmarrës.

Gjumi i pamjaftueshëm është i lidhur me kushte të tilla si hipertensioni, obeziteti dhe diabeti.

Hulumtimet nga American Academy of Sleep Medicine zbuluan gjithashtu se njerëzit që flenë shtatë deri në tetë orë gjatë natës janë më produktivë se ata që flenë gjashtë orë.