Stil jete

Përse e duam një çarçaf edhe në kulmin e vapës?

Përse e duam një çarçaf edhe në kulmin e

Këto dy netët e fundit kanë qenë të nxehta, por gjithsesi një çarçaf e kërkojmë nëpër gjumë edhe gjatë këtyre temperaturave. Po si shpjegohet kjo fiziologjikisht e psikologjikisht?

Përse e duam një çarçaf edhe në kulmin e

Na rregullon temperaturën e trupit

Përse e duam një çarçaf edhe në kulmin e

Çarçafi është pjesë e pandarë e jona që në fëmijëri, kur mami dimër-verë të mbështillte se ftoheshe

Përse e duam një çarçaf edhe në kulmin e

Ulin ankthin dhe stresin. Psikologët besojnë se mbështjellja me çarçaf e ul nivelin e stresit duke prodhuar më shumë serotoninë.

Përse e duam një çarçaf edhe në kulmin e

Na ndihmojnë të na zërë gjumi më shpejt

Përse e duam një çarçaf edhe në kulmin e

Ndihemi të sigurt dhe të mbrojtur

*Burimi Bright Side