Stil jete

Përse i mbyllim sytë kur puthemi?

Përse i mbyllim sytë kur puthemi?

Puthja më e gjatë në botë zgjati për 58 orë, 35 minuta dhe 58 sekonda. Ndërsa nuk e dimë se si çifti arriti të duronte për kaq shumë kohë, ne kemi një përgjigje për pyetjen e artë për të cilën të gjithë kemi menduar në një moment: Pse njerëzit puthen me sytë mbyllur?

Ndihmon trurin tonë të përqendrohet më mirë.

Sipas një studimi të kryer nga psikologë, kur ka shumë pamje ose shpërqendrime përreth, bëhet e vështirë për trurin tonë të përqendrohet. Aftësia jonë për të kuptuar gjërat përkeqësohet kur sytë tanë bëjnë shumë punë.

Kjo do të thotë që ju doni të ndjeni më shumë prekjen.

Mbyllja e syve ju ndihmon të heqni qafe shpërqendrimet përreth, gjithashtu ju lejon të përjetoni plotësisht ndjesinë e puthjes. Duke mbyllur sytë për tu puthur, ne i mundësojmë trurit tonë që të mbajë fokusin e tij në prekje sesa në përvojat e tjera shqisore.

Na ndihmon të ndihemi të paprekshëm.

Meqenëse puthja është një nga gjërat më personale dhe intime, ndonjëherë mund të bëjë që ju ose partneri juaj të ndjeheni të pambrojtur. Për të shmangur këtë dhe ndjenjën e ngathtësisë, automatikisht preferojmë të mbyllim sytë para se të mbështetemi për një puthje.

Alternativa mund të jetë "mërzitëse".

Ndërsa kontakti me sy është zakonisht i dëshirueshëm, puthja me sy hapur mund të mos jetë. Puthja me sy hapur jo vetëm që do ta bëjë partnerin tuaj të pakëndshëm, por provat shkencore tregojnë se kjo mund të bëjë që truri juaj të ndihet i mbingarkuar.

*Artikulli i marrë nga Bright Side. Përkthyer dhe përshtatur për Tiranapost.al.