Stil jete

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga njerëz të vërtetë

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

Kur themi janë frymëzuar, e kemi fjalën vetëm fizikisht. Pra, për të realizuar pamjen e personazhit, zakonisht protagonist, makeup artistët dhe kostumografët kanë marrë për referencë njerëz realë, konkret. Bright Side i ka sjellë përballë. Nëse kishte pyetur ndonjëherë vetën për Joker dhe pamjen e tij, edhe ai bazohet mbi tiparet e një aktori gjerman.

Jo vetëm kaq. Regjisorët dhe grafik dizajnerët kanë ndjekur të njëjtën logjikë edhe për të krijuar kukullat, pra personazhet me karton.

Harley Quinn, DC Comics — Arleen Sorkin

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

Pocahontas, Pocahontas — Irene Bedard

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

Chuckie Finster, Rugrats — Mark Mothersbaugh

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

Vultures, The Jungle Book — The Beatles

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

Alice, Alice in Wonderland — Alice Liddell

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

Severus Snape, Harry Potter — John Nettleship

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

Joker, DC Comics — Conrad Veidt

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

Krusty the Klown, The Simpsons — Rusty Nails

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

Winnie-the-Pooh, The Many Adventures of Winnie the Pooh — Winnipeg The Bear

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

Milhouse, The Simpsons — Paul Pfeiffer (Josh Saviano)

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

Zorro, The Mask of Zorro — Joaquín Murrieta

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

Kyle Broflovski, South Park — Matt Stone

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

Belle, Beauty and the Beast — Vivien Leigh

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

Captain Hook, Peter Pan — Hans Conried

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

Rocko, Rocko’s Modern Life — Woody Allen

Personazhet që as ia kishe idenë se janë frymëzuar nga

*Artikulli i Bright Side u përshtat në shqip nga Tiranapost.al