Stil jete

Po fëmijët që s`e kanë njërin prind? Ideja origjinale e një shkolle në Itali për të zëvendësuar festën e nënës dhe babait

Po fëmijët që s`e kanë njërin prind? Ideja origjinale e

A mund të përbëjë problem për dikë festa e babait apo festa e nënës? Ka nga ata që besojnë se këto festa duhet të kalojnë në heshtje, sepse ata që nuk e kanë njërin prind pranë mund të ndihen “ndryshe” nga bashkëmoshatarët e tyre. Dhe kjo është ajo që e shtyu Istituto Manzoni - Augruso të Lamezia Terme (Catanzaro), në Itali, të shmangte festat e nënës dhe babait. E njëjta gjë vlen edhe për ditën e gjyshërve, e cila është në 1 tetor.

Vendimi u mor nga drejtoresha Antonella Mongiardo, e cila ua komunikoi stafit pedagogjik dhe prindërve të nxënësve të premten e 17 marsit. Nuk pyeti për pakënaqësinë që shkaktoi tek disa prindër apo mësues.

Vendimi vjen nga ekzaminimi i situatave të fëmijëve që nuk do të kenë mundësi t'i festojnë këto festa në shtëpitë e tyre pikërisht sepse mungon një nga këto figura: “Disa prej tyre nuk do të mund të festojnë 19 marsin, sepse babai i tyre nuk është më. këtu. Fëmijët e tjerë nuk do të kenë më gëzimin, të dielën e dytë të majit, t'i çojnë nënës së tyre një trëndafil letre. Nga dashuria për këta fëmijë të gjithë mund të bëjmë një sakrificë të vogël”.

Megjithatë, menaxherja nuk dëshiron të shmangë festimin e rëndësisë së njerëzve të dashur dhe për këtë arsye vendosi të ngrejë një iniciativë alternative: “Në vend që të festonim ditën e babait dhe ditën e nënës, ne mund të festojmë, në të njëjtat data, ‘ditën e familjes’, për t'u dhënë të gjithë fëmijëve mundësinë ta përjetojnë atë në një mënyrë të qetë dhe pa u ndjerë më pak me fat se të tjerët”, tha ajo.