Stil jete

Portreti i parë i mbretit Charles ndryshe nga tradita

Portreti i parë i mbretit Charles ndryshe nga tradita

Portreti i parë zyrtar i pikturuar i mbretit Charles Ill që nga kurorëzimi i tij është zbuluar në Pallatin Buckingham.

Piktura është krijuar nga Jonathan Yeo, i cili ka pikturuar gjithashtu Tony Blair, Sir David Attenborough dhe Malala Yousafzai. Yeo tha se donte që piktura të ishte e veçantë dhe një shkëputje nga e kaluara.

Ai synonte diçka personale. Ai vendosi të përdorte disa nga traditat e portretit mbretëror - veshjen ushtarake, shpatën - por synoi të arrinte diçka më moderne, veçanërisht me ngjyrat dhe fluturën.