Stil jete

Pse bota mund të mbetet pa çokollatë në 2050-ën?

Pse bota mund të mbetet pa çokollatë në 2050-ën?

Disa njerëz nuk e imagjinojnë dot botën pa çokollatë, por ja që duhet. Në një të ardhme jo shumë të largët, diku rreth 2050-ës, çokollata mund të zhduket. Ky është rezultat e analizës dhe studimeve të thelluara që kanë nisur që në 2016-ën. Fajin e ka ngrohja globale.

Nrohja globale mund të çojë në rrezik zhdukjeje të kakaos dhe për rrjedhojë edhe të çokollatës. Kjo, të paktën, është ajo që pretendojnë studiuesit e Administratës Kombëtare të Oqeanisë dhe Atmosferës (NOAA).

E përdorim për të marrë veten me të mirë, për të përmirësuar humorin, për të shpërblyer të vegjlit, por me shumë mundësi do duhet të mësohemi edhe pa të.

*Artikulli i Roba da Donne u përshtat në shqip nga Tiranapost.al