Stil jete

Pse burrat që martohen me gra të huaja janë më të lumtur?

Pse burrat që martohen me gra të huaja janë më të

George Clooney dhe Matthew Mçonaughey kanë gjetur dashurinë e jetës me gra të huaja. 

Thuhet se martesat ndërkulturore janë një gjë e veçantë që mund të ndryshojë jetën e një burri për mirë. Jo vetëm që një burrë mund të mësojë shumë nga gruaja e tij. Po tjetër?

1. Ata mësojnë një gjuhë të re.

Ky mund të jetë një justifikim i përsosur për të mësuar një gjuhë të re dhe ata madje kanë mësuesin e tyre personal. Sigurisht, të qenit dygjuhësh (ose tregjuhësh!) Ka përfitime të mëdha për mendjen.

2. Ata udhëtojnë më shumë.

Sigurisht, me një grua që ka një familje jashtë vendit, vijnë shumë udhëtime jashtë shtetit, rrjedhimisht. Kjo mund të jetë mundësia e përsosur që ata të bëjnë një pushim të shkurtër gjatë rrugës për të vizituar familjen dhe miqtë. Ekziston edhe bonusi shtesë i të pasurit 2 pasaporta, duke i dhënë atij mundësinë për të udhëtuar më lehtë. Sipas një studimi, kjo në të vërtetë përmirëson marrëdhëniet duke forcuar komunikimin, pasi çiftet që udhëtojnë më shumë kanë më pak të ngjarë të divorcohen.

3. Ata bëjnë 2 dasma.

4. Ata festojnë më shumë festa sesa dikur.

Ndarja e traditave kulturore mund të jetë një pjesë emocionuese e çdo marrëdhënieje. Ndarja e këtyre momenteve së bashku mund të jetë një pjesë e rëndësishme e një martese të fortë, dhe studimet tregojnë se një martesë e shëndetshme ka përfitime të mëdha për trupin dhe mendjen tonë.

5. Ata bien përsëri në dashuri me ushqimin.

Sepse eksplorojnë pjata të reja.

6. Ata kanë fëmijë më të zgjuar.

Studimet tregojnë se mësimi i 2 gjuhëve që fëmijë ndikon pozitivisht në zhvillimin mendor. Shanset janë që burri dhe gruaja të rrisin fëmijën e tyre në gjuhët e tyre amtare. Sigurisht, ekziston gjithmonë një bonus shtesë i të jetuarit larg nga të dy vendet tuaja të lindjes dhe prezantimi i fëmijës në një gjuhë të tretë.

7. Ata marrin më shumë vëmendje nga gruaja e tyre.

Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse është në një lidhje në distancë. Koha e kaluar së bashku bëhet më e çmuar dhe madje mund të forcojë lidhjen e çiftit.

8. Ata kanë më shumë mundësi pune.

Meqenëse të kesh një grua ndërkombëtare në përgjithësi mund të nënkuptojë që ajo flet një gjuhë tjetër, burri mund të zgjedhë ta mësojë atë gjithashtu. Të qenit dygjuhësh dhe të kesh 2 pasaporta mund të hapë shumë dyer në tregun e punës për të cilat ai mund të mos ketë menduar më parë.

*Artikulli i Bright Side u përshtat në shqip nga Tiranapost.al