Stil jete

Pse njerëzit tradhtojnë?

Pse njerëzit tradhtojnë?

Për kurorëshkelësin e kurorës, tradhtia mund të jetë emocionuese dhe joshëse, duke sjellë ndjenja përtëritjeje dhe gëzimi. Pabesia është një tradhti, por nuk është domosdoshmërisht fundi i dashurisë, mashtrimi ndodh edhe në marrëdhëniet e lumtura. Partneri që po tradhtohet mund të ndiejë konfuzion, zemërim, dyshim, dhimbje dhe thyerje zemre.

Cilat janë arsyet kryesore pse njerëzit tradhtojnë?

Shumica e njerëzve janë të vetëdijshëm për kostot e tadhtisë në një marrëdhënie, veçanërisht në një martesë. Tradhtia mund të çojë në divorc dhe është një parashikues i depresionit, ankthit dhe dhunës në familje. Sidoqoftë, shumë njerëz e bëjnë, duke nxitur pyetjen: Pse? Në sondazhet e individëve që kanë tradhtuar, deklarohet se kanë kërkuar larmi pasi ndihen të lënë pas dore. Këto janë disa ngaarsyet më të përmendura, të pasuara nga dëshira për të rritur vetëvlerësimin dhe mërzinë me një partner.

A tradhëtojnë burrat më shumë se gratë?

Burrat janë qenë gjithmonë më të predispozuar se gratë të tadhtojnë, ose të paktën raportojnë se e kanë bërë këtë. Por studiuesit kanë vënë re një ndryshim në vitet e fundit: rreth 20% e burrave dhe 13% e grave raportojnë se kanë bërë seks me dikë tjetër përveç bashkëshortit të tyre ndërkohë që ishin të martuar. Por midis të rriturve nën 30 vjeç që kanë qenë të martuar rezultojnë, 11% gra, në krahasim me 10% burra.