Stil jete

Pse nuk duhet të veshësh të njëjtat pizhame për dy ditë rresht?

Pse nuk duhet të veshësh të njëjtat pizhame për dy

Sa herë i ndryshon pizhamet ti në muaj? Mesatarisht njerëzit raportojnë se i ndryshojnë 13 herë në muaj. Disa edhe 17. Po ç`do të thotë të hysh në shtrat me të njëjtat pizhame dy ditë rresht?

Rezultati është fjetja në një ambient të papastër.

Mikrobet e pizhameve i transferon edhe tek çarçafët dhe ata është bezdi e madhe t`i ndryshosh çdo ditë. Ndaj të leverdis më mirë të ndërrosh pizhamet.

Pse nuk duhet të veshësh të njëjtat pizhame për dy

Bakteret e grumbulluara në to mund të transferohen edhe tek rrobat e tjera kur i fut në lavatriçe.

Ndikon në cilësinë e gjumit.

Përkeqëson alergjitë e lëkurës.

Mund të të shkaktojë edhe akne.

Mbajnë erë të keqe.

Dhe më kryesorja, të ulin imunitetin për të cilin kemi kaq shumë nevojë të gjithë, sidomos gjatë pandemisë në të cilën po jetojmë.

*Burimi Bright Side