Stil jete

Pse të gjithëve u duhet një ditë dembele në javë

Pse të gjithëve u duhet një ditë dembele në javë

Një studim sugjeron se marrja e një dite dembele në javë mund të jetë çelësi për një jetë më të shëndetshme dhe më të lumtur.

Studiuesit në Universitetin Yale kanë zbuluar se caktimi i një dite pushimi dhe relaksi mund të reduktojë masivisht nivelet e stresit, të ulë presionin e gjakut dhe madje të rrisë jetëgjatësinë.

Studimi i inkurajon njerëzit që t'i japin përparësi mirëqenies së tyre duke lënë mënjanë kohë për aktivitetet që u pëlqejnë, qoftë takimin me miqtë, kënaqësinë nga një hobi i preferuar ose thjesht për të marrë një sy gjumë.

Duke i lejuar vetes të ngadalësojmë dhe të rikarikojmë energjitë, ne mund të përmirësojmë shëndetin tonë të përgjithshëm mendor dhe fizik, duke çuar në performancë dhe produktivitet më të mirë në planin afatgjatë.

Pra, mjafton vetëm një ditë dembele në javë, për të qenë në top formë gjatë gjthë javës. Kështu që herë tjetër mos u ndjej në faj për të shtunat apo të dielat dembele që kalon.