Stil jete

Puna në distancë/ Kjo mund të jetë një nga vizat më të lehta për të aplikuar

Puna në distancë/ Kjo mund të jetë një nga vizat

I famshëm për biftekun dhe plazhet e paprishur, ky destinacion i Amerikës së Jugut ka avantazhe të mëdha për punonjësit e teknologjisë.
Uruguai mund të mos jetë vendi i parë që mendoni kur bëhet fjalë për destinacionet e largëta të punës.

Por viza e re dixhitale nomade e këtij vendi të nënvlerësuar mund ta dërgojë atë në krye të listës suaj.

Është një nga vizat nomade dixhitale më të lehta për t'u marrë, si për sa i përket procesit të aplikimit ashtu edhe për kërkesat. Kjo për shkak se nuk ka kërkesë për të ardhura minimale dhe procesi është tërësisht online.

Dhe, shërbimet teknologjike në Uruguai janë të përjashtuara nga taksat, diçka që qeveria thotë se është "një avantazh i madh për nomadët dixhitalë që punojnë në teknologji".
Viza nomade dixhitale e Uruguait është për njerëzit që ose punojnë nga distanca për kompani jashtë vendit ose janë të vetëpunësuar.

Ju mund të filloni procesin e aplikimit pasi të keni hyrë në vend si turist duke përdorur formularin online në faqen e internetit të qeverisë.

E gjitha çfarë ju duhet të bëni është të plotësoni të dhënat tuaja personale dhe të nënshkruani një deklaratë me shkrim që konfirmon se po fitoni para të mjaftueshme për të mbështetur veten gjatë kohës që jeni në vend.

Pasi ta keni bërë këtë dhe të keni paguar tarifën e aplikimit, do t'ju lëshohet leja përmes emailit që ju lejon të qëndroni në Uruguaj për 180 ditë.
Nëse dëshironi të zgjasni vizën tuaj dixhitale nomade përtej 180 ditëve, ka disa gjëra të tjera që ju nevojiten.

Qëndrimi deri në një vit kërkon dëshmi të një dosje të pastër kriminale në të gjitha vendet ku keni jetuar për më shumë se gjashtë muaj në pesë vitet e fundit. Do t'ju duhet gjithashtu një certifikatë vaksinimi e lëshuar në Uruguaj.