Stil jete

Punoni shumë për një shpërblim të vogël? Hulumtimet tregojnë se mund të rrisë rrezikun e sëmundjeve të zemrës

Punoni shumë për një shpërblim të vogël?

Nëse jeni duke punuar shumë për një shpërblim të vogël, nuk është vetëm pakënaqësia për të cilën mund të duhet të shqetësoheni.

Hulumtimet e reja sugjerojnë se burrat që punojnë shumë në punë stresuese, ndërkohë që nuk marrin shpërblime të mjaftueshme për përpjekjet e tyre, mund të jenë në rrezik për sëmundjet e zemrës në krahasim me burrat që nuk i kanë ato strese.

“Studimi ynë nxjerr në pah nevojën urgjente për të trajtuar në mënyrë proaktive kushtet stresuese të punës, për të krijuar mjedise më të shëndetshme pune që përfitojnë punonjësit dhe punëdhënësit”, tha autorja kryesore e studimit Mathilde Lavigne-Robichaud, nga universitetei i Quebec në Kanada.
Të dhënat më të fundit të disponueshme nga Rrjeti Evropian i Zemrës tregojnë se sëmundjet kardiovaskulare janë shkaku kryesor i vdekjes tek meshkujt në të gjitha vendet.