Stil jete

Pyetjet kryesore që duhet t'i bëni vetes përpara se të thelloni marrëdhënien tuaj

Pyetjet kryesore që duhet t'i bëni vetes përpara se të

Në kohën kur po mendoni të angazhoheni për një marrëdhënie serioze me dikë ju tashmë mund të dini shumë informacione personale rreth tij/saj. Por më poshtë keni pyetjet që duhet t'i bëni vetes për të vlerësuar flamujt e kuq dhe përputhshmërinë e përgjithshme.

Angazhimi afatgjatë

Pyesni veten pse jeni me këtë person, çfarë përfitimesh po përfitoni dhe çfarë ju bën të lumtur rreth tyre, thonë ekspertët e marrëdhënieve. Ndonjëherë përgjigjja është: Unë jam i vetmuar dhe kam nevojë për dikë. (Por) kjo nuk është me të vërtetë arsye e mjaftueshme për të bërë serioze marrëdhënien tuaj.

Përputhshmëria

Përveç njohjes së llojit të marrëdhënies që dëshironi, është e rëndësishme të dini se sa mirë jeni në përputhje nga pikëpamja praktike për vlerat e tjera, financat dhe aktivitetin seksual.

Shikoni herët për shenja të kuqe të bazuara në vlera ose karaktere, të tilla si mungesa e bujarisë financiare.

Si i trajton partneri juaj familjarët, njerëzit e gjinive të ndryshme dhe njerëzit me të cilët kanë marrëdhënie të tensionuara? A kanë shfaqur shenja të sjelljes së dhunshme ose agresive? A debatojnë duke përdorur komunikim të shëndetshëm dhe të hapur, apo ndihet i ftohtë dhe abuziv?

Duke bashkëjetuar

Kur bëhet fjalë për financat, vlerësoni aftësinë e një partneri për të qenë të përgjegjshëm. Si planifikojnë të paguajnë borxhet e larta? A kanë një llogari kursimi?

Përcaktoni nëse "ata po jetojnë një mënyrë jetese të menjëhershme, impulsive, ose nëse janë në gjendje të vonojnë kënaqësinë, të kursejnë dhe në thelb të planifikojnë për të ardhmen.