Stil jete

Qyteti në Austri vendos gardh për të ndaluar selfiet

Qyteti në Austri vendos gardh për të ndaluar selfiet

Hallstatt është një qytet në malet austriake, i famshëm për pamjet e tij të bukura dhe shtigjet akullnajore.

Është gjithashtu një destinacion fotografik jashtëzakonisht i popullarizuar - aq sa një gardh u ngrit së fundmi nga qyteti për të ndaluar turistët që të mund të bënin fotografi.

Qyteti në Austri vendos gardh për të ndaluar selfiet

Gardhi tani është hequr, por Kryebashkiaku i Hallstatt thotë se ai dëshiron të vendosë një pankartë për t'u kujtuar turistëve se ka njerëz që jetojnë në zonë. Mbi një milion turistë shkojnë në Hallstatt çdo vit për të bërë fotografi. Qyteti ka vendosur më parë kufizime për makinat dhe autobusët.

Qyteti në Austri vendos gardh për të ndaluar selfiet

Kjo nuk është hera e parë që turistëve u thuhet të reduktojnë bërjen e fotografive në destinacionet e njohura turistike. Kjo ka ndodhur edhe në Portofino, Itali.