Stil jete

Sa e rrezikshme është të veshësh kravatë?

Sa e rrezikshme është të veshësh kravatë?

Pavarësisht se janë një simbol i zgjuarsisë dhe profesionalizmit, kravatat mund të mos jenë aq të mira për shëndetin tuaj.

Ato mund të transmetojnë baktere më shumë se sa mëngët e këmishës, dhe kravatat shumë të ngushta janë gjetur gjithashtu se rrisin presionin në sy, duke çuar ndoshta në një rrezik të shtuar të glaukomës. Studiuesit në një studim të vogël të vitit 2018 zbuluan se lidhjet e ngushta mund të zvogëlojnë rrjedhjen e gjakut në tru me 7.5 për qind.

Megjithatë, trupi ka mënyra për të kundërshtuar në mënyrë të sigurt këtë ndryshim në presion.

Gjërat bëhen më të komplikuara kur njerëzit kanë probleme të tjera shëndetësore që ulin aftësinë e tyre për të përballuar ndryshime të tilla, si për shembull ata që janë obezë, duhanpirës ose kanë presion të lartë të gjakut. Nëse filloni të keni dhimbje koke, marramendje ose të përzier, hiqeni kravatën.

Tiranapost.al