Stil jete

Sa është shumë kafeinë?

Sa është shumë kafeinë?

Kafeina gjendet natyrshëm në kafenë e mëngjesit ose shtohet në pijet tuaja të preferuara energjike. Për shumë prej nesh, një dozë kafeine mund t’i japë trupit dhe trurit tonë një nxitje të nevojshme nëse ndjehemi të lodhur. Por çfarë ndodh nëse merrni shumë?

Kafeina absorbohet shpejt në qarkullimin tonë të gjakut, prandaj na bën të ndihemi më të vëmendshëm.

Kafeja është e lidhur me përbërje të shëndetshme të mikrobeve të zorrëve – gjë që mund të jetë e mirë për shëndetin tonë.

Dhe çaji gjithashtu është gjetur se ka efekte të ngjashme anti-inflamatore për shkak të përmbajtjes së tij antioksiduese.

Por ndërsa kafeina hyn në zorrë mjaft shpejt, efektet e saj mund të zgjasin disa orë për t'u larguar.

Shkencëtarët rekomandojnë që doza e fundit e kafeinës të merret rreth tetë orë para se të shkoni në shtrat.


Dhe nëse njerëzit kanë nevojë të ndalojnë papritmas konsumimin e kafeinës, ekspertët këshillojnë që ta bëjnë këtë gradualisht gjatë disa ditëve.