Stil jete

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

Vëmendja është një nga veçoritë më të rëndësishme të njeriut. Fotot e mëposhtme, të situatave të ndryshme kanë të bëjnë me vëmendjen, por edhe me të menduarin jashtë kutisë. Je gati?

Situata 1

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

3 mjekë thonë që Paul është vëllai i tyre. Paul tha se nuk ka vëllezër.

Kush po gënjen?

Situata 2

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

Ben dhe Bob po luajnë shah. Luajnë 7 lojëra dhe secili fiton nga 4. Si ka mundësi?

Situata 3

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

Një shtëpi e rrezikshme ka tre dhoma; në të parën ka rënë zjarr. Në të dytën gjenden 4 luanë që kanë një vit pa ngrënë. Në të tretën gjenden 8 vampirë të uritur. Cilën dhomë do zgjidhje për ta kaluar qetë natën?

Situata 4

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

Mami dhe babi im kanë 3 vajza përfshirë edhe mua. Secila nga vajzat ka një vëlla. Sa veta jemi në shtëpi?

Situata 5

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

Në cilin muaj njerëzit flenë më pak?

Situata 6

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

Sandra gjeti e tmerruar një mizë në filxhanin e çajit. Kamerieri e mori filxhanin për t`i sjellë një tjetër. Kur ia dha filxhanin sërish Sandra i tha: Më ke sjellë të njëjtin. Si e kuptoi?

Situata 7

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

Një shtëpi një-katëshe e ka çdo gjë të verdhë. Muret të verdhë, tavanin të verdhë. Dyert të verdha. Pajisjet dhe orenditë të verdha. Edhe krevatët janë të verdhë. Çfarë ngjyre janë shkallët?

Përgjigjet:

Situata 1

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

Asnjë. Mjeket janë vajza dhe janë motrat e Paul.

Situata 2

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

Nuk po luajnë kundër njëri-tjetrit, por me të tjerë përballë.

Situata 3

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

Në të dytën. Luanët do kishin ngordhur tashmë nga uria. Një vit pa ngrënë.

Situata 4

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

6. Mami, babi, tre vajzat dhe një djalë.

Situata 5

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

Shkurti.

Situata 6

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

Se ia kishte hedhur sheqerin në momentin që pa mizën. Dhe filxhani gjoja i ri, ka sheqer brenda.

Situata 7

Sa i vëmendshëm je? Testoje veten me 7 situata

A nuk ishte një katëshe shtëpia? S`ka shkallë fare.