Stil jete

Sa kohë i duhet një hakeri për të thyer një fjalëkalim në 2024?

Sa kohë i duhet një hakeri për të thyer një

Një fjalëkalim më i gjatë, që të përmbajë një përzierje shkronjash, numrash dhe simbolesh mund të rrisë kohën që i duhet një hakeri për ta thyer atë, sipas firmës teknologjike Hive Systems.

Kompania publikoi tabelën e saj të fjalëkalimeve të vitit 2024, e cila tregon kohën e nevojshme që nevojitet për të hakuar një fjalëkalim. Tabela përditësohet çdo vit.

Sa kohë i duhet një hakeri për të thyer një

Një fjalëkalim i thjeshtë me tetë karaktere mund të hapet në vetëm 37 sekonda, por duhet më shumë se një shekull për të thyer një fjalëkalim me 16 karaktere.

Ekspertët mbrojnë fjalëkalime më të gjata edhe nëse janë më të thjeshta. Një fjalëkalim me tetë karaktere që përzien numrat me shkronja dhe simbole të mëdha dhe të vogla kërkon shtatë vjet për t'u thyer, që është akoma më pak kohë sesa ajo që nevojitet për të thyer një fjalëkalim me 16 karaktere të përbërë vetëm nga numra.