Stil jete

Hë kollitu pak! Google do të tregojë çfarë ke

Hë kollitu pak! Google do të tregojë çfarë ke

Një ekip shkencëtarësh të Google po testojnë një mjet të ri të inteligjencës artificiale që mund të diagnostikojë sëmundjet duke vlerësuar zhurmat e kollitjes dhe frymëmarrjes.

Motori i ri është trajnuar përmes miliona regjistrimeve audio të zhurmave të prodhuara nga njerëzit. Sistemi Health Acoustic Representations (HeAR) mund të përdoret për të diagnostikuar sëmundje, përfshirë Covid-19 dhe tuberkulozin si dhe për të kuptuar sesa mirë funksionojnë mushkëritë e një njeriu.

Hulumtimi nuk është rishikuar ende nga kolegët dhe është ende shumë shpejt për të ditur nëse HeAR do të bëhet apo jo një produkt komercial.