Stil jete

Shenjat që tregojnë se po e krahasoni ish-in tuaj me partnerin aktual pa e ditur

Shenjat që tregojnë se po e krahasoni ish-in tuaj me partnerin aktual

Pasi të jeni ndarë me dikë dhe të keni krijuar një lidhje tjetër, nuk duhet të krahasoni kurrë partnerin tuaj aktual me ish-in tuaj. Ata janë njerëz të ndryshëm dhe ju jo vetëm që po e ofendoni, por edhe po rrezikoni marrëdhënien tuaj. Megjithatë, shumë në mënyrë të pavetëdijshme bëjnë një krahasim midis të dyve dhe këtu janë disa shenja që ju e keni bërë këtë.

Lista e kontrollit

A keni një listë kontrolli se çfarë duhet të jetë partneri juaj? Dikur ai/ajo sillej kështu apo bënte atë që ju pëlqente dhe tani mendoni se i dashuri juaj duhet të bëjë të njëjtën gjë? Epo këto krahasime janë krejtësisht të pashëndetëshme për një marrëdhënie.

Përpjekja për të parashikuar reagimet

Edhe përpara se ata të përgjigjen ose të reagojnë ndaj asaj që keni për të thënë, nëse keni supozuar se si mund të reagojnë në bazë të përvojës suaj të kaluar, dhe kjo është një flamur i kuq. Ju mund të jeni tradhtuar ose lënduar nga ish-i juaj, por kjo nuk do të thotë që edhe i dashuri aktual do ta bënte këtë. Ju duhet të besoni përsëri.

Duke thënë ai/ajo janë njësoj

Mirë, partneri juaj bëri diçka të ngjashme me atë që do të bënte ish-i juaj, por së pari, ju nuk e thoni me zë të lartë dhe së dyti, nuk do të thotë që ish-i dhe aktuali janë njësoj. Duhet të ndaloni së bërë çdo krahasim dhe të vazhdoni përpara.

Po sikur të përplasem me ish-in tim

Nëse jeni në një lidhje të re dhe megjithatë po mendoni se çfarë do të bënit nëse hasni ish-in, po bëni një krahasim! Si? Ju mund të përpiqeni në mënyrë të pandërgjegjshme të provoni se si partneri juaj aktual është më i mirë se ish-i juaj dhe e bën atë të ndihet xheloz nëse ndonjëherë përplaseni me atë person.

Ai/ajo më kuptonte më mirë

Tani kjo është e padrejtë. Çdo person është i ndryshëm dhe po ashtu edhe kimia dhe shoqëria. Ish-i juaj duhet të të ketë kuptuar, por ai është ish për një arsye apo jo? Dhe ky person i ri në jetën tuaj duhet të ketë bërë diçka të drejtë për të qenë në të tashmen tuaj. Krijoni kujtime të reja me partnerin tuaj aktual dhe bëni diçka ndryshe.

Tiranapost.al