Stil jete

Shitja e shtëpive me një euro ka krijuar një 'Amerikë të Vogël' në Itali

Shitja e shtëpive me një euro ka krijuar një 'Amerikë

Ekziston një vend në ishullin italian të Siçilisë, ku ka gjithnjë e më shumë gjasa të dëgjoni një theks amerikan.

Sambuca di Sicilia, e cila fitoi një reputacion si një nga vendet e para në vend për të shitur shtëpitë e vjetra për asgjë, po bëhet si një "Amerike e Vogël" italiane pasi një valë kryesisht amerikanësh u zhvendosën për të blerë prona dhe për t’i dhënë një pamje të re qytetit.

Shitja e shtëpive me një euro ka krijuar një 'Amerikë

Qyteti sicilian filloi të tërheqë blerës jashtë vendit në vitin 2019 duke shitur 16 banesa për 1 euro secila. Pastaj përsëri në korrik 2021 kur ofroi 10 ndërtesa të tjera të vjetra për një simbolik 2 € secila.

Në kohën kur u mbyll afati i dytë i aplikimit, bashkia u përmbyt nga qindra kërkesa nga blerësit e interesuar. Shtëpitë përfundimisht iu dhanë në ankand ofertuesit më të lartë, për midis 500 dhe 7,000 €.

Pothuajse të gjithë blerësit e rinj janë nga Amerika e Veriut, thotë nënkryetari i bashkisë Giuseppe Cacioppo. Disa blenë shtëpinë pa e parë, ndërsa të tjerët kundërshtuan kufizimet e udhëtimit Covid dhe fluturuan për të parë.