Stil jete

Shkenca zbulon 9 të mirat që i ndodhin njeriut kur shkon 40 vjeç

Shkenca zbulon 9 të mirat që i ndodhin njeriut kur shkon 40

Jemi mësuar të dëgjojmë se të njëzetat tona janë vitet më të mira të jetës sonë, por ndoshta kjo nuk është plotësisht e vërtetë. Të dyzetat tona janë edhe më mirë; më të lumtur dhe më të pasur. Ne mund të gjejmë më shumë kohë për hobit tona dhe të bëjmë gjëra që duam, pa u stresuar për punën aq shumë sa dikur. Nëse nuk u binde, lexo më poshtë.

1. Ju jeni më mirë me paratë.

Paratë mund të jenë shkak i stresit dhe problemeve për njerëzit, por fatmirësisht, në moshën 40 vjeç e lart, kjo është diçka për të cilën mund të shqetësoheni më pak.

2. Ju kaloni më pak kohë në mediat sociale dhe e përdorni më mirë kohën.

Njerëzit në të dyzetat, priren të qëndrojnë shumë më pak online dhe mund ta menaxhojnë më mirë kohën e tyre dhe ta shfrytëzojnë mirë atë. Sipas të dhënave nga Peë Research Center, të rriturit në të dyzetat e tyre priren të përdorin mediat sociale shumë më pak sesa të rinjtë, dhe 56% e tyre gjithashtu thanë se nuk do të ishte e vështirë të hiqesh dorë prej tyre.

3. Keni një ekuilibër më të mirë midis jetës dhe punës.

Bilanci i punës dhe jetës del pothuajse në çdo bisedë në ditët e sotme, dhe dikush që thotë se vështirëtë gjesh dikë që thotë se ka ekuilibrin perfekt të jetës dhe punës. Por rezulton se nuk është aq e rrallë nëse jeni midis moshës 34 dhe 44 vjeç, sipas një sondazhi nga YouGov.

4. Ju duhet më pak gjumë.

Një tjetër gjë e mirë është fakti që trupi juaj kërkon më pak gjumë sesa kur ishit më i ri. Sipas një studimi të botuar në revistën, Sleep, të rriturit midis moshës 40 dhe 55 flenë rreth 23 minuta më pak sesa të rriturit në të njëzetat dhe të tridhjetat.

5. Marrëdhënia juaj ka të ngjarë të jetë e lumtur dhe e shëndetshme.

Martesa është një hap i madh për shumë njerëz, dhe natyrshëm, shpesh ekziston frika se si do të jetë. Sidoqoftë, në kundërshtim me besimin popullor, nuk është kurrë vonë për t'u martuar. Në fakt, sipas këtij studimi, martesa e vonë është më e mira për një lumturi të qëndrueshme.

6. Jeni më të sigurt.

Besimi është diçka me të cilën shumë prej nesh mund të luftojnë dhe ka tendencë të ndodhë kur jemi më të rinj dhe të rrethuar nga të gjitha llojet e standardeve të ndryshme të bukurisë ose shoqërore. Sidoqoftë, ky studim nga Harvard sugjeron që nivelet tona të besimit i afrohen kulmit pasi të kemi mbushur 40 vjeç.

7. Lindja në një moshë më të vjetër mund t'ju ndihmojë të jetoni më gjatë.

Të lindësh një fëmijë kur je gati ka përfitimet e saj, edhe nëse do të thotë se do të jesh rreth të tridhjetave. Ky studim, i cili u botua në revistën, Menopause, sugjeron që gratë që kishin fëmijën e tyre të fundit përtej moshës 33 vjeç kishin dy herë shansin për të arritur të nëntëdhjetat e tyre në krahasim me gratë që kishin fëmijën e tyre të fundit në moshën 29 vjeç.

8. Ju jeni më i përqendruar

Sipas hulumtimit në revistën, Shkenca Psikologjike, vëmendja juaj arrin kulmin kur jeni rreth moshës 43 vjeç. Ne shqetësohemi më pak për shpërqendrimet e pakuptimta dhe përqendrohemi më shumë në gjërat që kanë rëndësi për ne, gjë që na bën më produktivë.

9. Ju vazhdoni të përmirësoni veten mendërisht.

Ne kurrë nuk ndalemi së mësuari dhe përmirësuar veten, edhe nëse nuk e kuptojmë këtë. Të rriturit e kësaj grupmoshe kalojnë më shumë kohë duke lexuar sesa të rinjtë.