Stil jete

Si mund të evoluojnë me kohën disa pjesë të trupit

Si mund të evoluojnë me kohën disa pjesë të trupit

Ne nuk dukemi si gjeneratat e mëparshme. Prandaj, as brezat e ardhshëm nuk do të duken si ne. Siç tha Herakliti, 'E vetmja konstante në jetë është ndryshimi', megjithëse është e vështirë të parashikohet e ardhmja. Shkencëtarët besojnë se mënyra më e mirë për të parashikuar të ardhmen është të shikosh të kaluarën. Kështu kanë arritur të parashikojnë sesi mund të duken njerëzit në shekujt që do të vijnë.

Mund t'i kemi gishtat dhe këmbët me rrjetë.

Si mund të evoluojnë me kohën disa pjesë të trupit

Gishtat e dorës janë një ndihmë e madhe kur bëhet fjalë për shkrimin dhe kapjen e gjërave. Gishtat e këmbëve, nga ana tjetër, janë thelbësore për ekuilibrin tonë të përgjithshëm. Por në shekujt e ardhshëm, me rrezikun e ngrohjes globale, njerëzit mund të përfundojnë me gishta dhe këmbë të lidhura me rrjetë, kështu që ata mund të notojnë më mirë dhe të lëvizin shpejt nëpër ujë.

Mund të humbasim palosjen rozë në cepin e syrit.

Si mund të evoluojnë me kohën disa pjesë të trupit

Mbetja e qepallës së tretë është lëkura e vogël rozë e futur në cepin e syrit tuaj. Roli i tij kryesor ishte të mbronte syrin dhe ta mbante atë të lagësht. Në të ardhmen, ndoshta nuk do të kemi nevojë për të dhe në të ardhmen, njerëzit mund të mos e kenë këtë palosje të vogël rozë në cepin e syrit.

Mund të kemi ble më të ngushtë

Si mund të evoluojnë me kohën disa pjesë të trupit

Frymëmarrja nën ujë pa ndihmën e pajisjeve të sofistikuara duket joreale për momentin. Por nëse do të jetonim nën ujë sepse niveli i detit është rritur, do të duhej të ishim të përshtatshëm. Mushkëritë tona do të tkurren, sepse nuk do të na duheshin për të marrë frymë. Meqenëse madhësia e mushkërive lidhet me madhësinë e kafazit të kraharorit, beli do të tkurret.

Mund të kemi sy si mace.

Si mund të evoluojnë me kohën disa pjesë të trupit

Nëse jeni adhurues i notit, do ta dini se shikimi nën ujë është i paqartë. Gjithashtu, do të vini re se uji i kripur nuk u pëlqen syve. Prandaj, nëse do të bëhemi banorë të botës nënujore, do të na duhej vizion i mprehtë si macet. Shtresa shtesë në retinë do të ndihmonte në përmirësimin e shikimit tonë në ujërat e errët dhe të turbullt.

Nofulla jonë mund të tkurret.

Si mund të evoluojnë me kohën disa pjesë të trupit

Njerëzit e hershëm kishin dhëmbë të gjatë e të mprehtë dhe një nofull të gjerë për t'i ndihmuar ata të prisnin dhe përtypnin ushqimin. Në ditët e sotme, madhësia e nofullës tonë është zvogëluar sepse ne e gatuajmë ushqimin tonë dhe e bëjmë atë më të butë përpara se ta hamë. Në të ardhmen, ka të ngjarë që ne të mbështetemi më shumë në ushqimin e përpunuar që duket si një lëng ose një pilulë për të plotësuar nevojën tonë kalorike për të kursyer më shumë kohë, burime dhe energji. Ky hap do të bëjë që nofulla jonë të tkurret edhe më shumë.

Gratë mund të jenë më të shkurtra dhe më topolake.

Si mund të evoluojnë me kohën disa pjesë të trupit

Nëse nuk përfundojmë nën ujë, gruaja e ardhshme do të jetë një grua pjellore që është e lumtur me format e saj. Sipas një studimi të fundit, gratë ndoshta do të jenë pak më të vogla në trup dhe më të shëndosha, do të kenë zemra më të forta, nivele më të ulëta të kolesterolit dhe do të arrijnë menopauzën më vonë në jetë.

Mund të kemi lëkurë rinore përgjithmonë.

Si mund të evoluojnë me kohën disa pjesë të trupit

Shumë shkencëtarë mendojnë se njerëzit përfundimisht do të popullojnë sistemin diellor. Pra, nëse një pjesë e njerëzimit do ta bënte jetën e tyre në hapësirë, trupat e tyre do të ndikoheshin automatikisht nga mjedisi i ri pa peshë. Në tokë, lëkura rrudhet për shkak të gravitetit. Kjo do të thotë që në hapësirë, ku nuk ka gravitacion, ne mund të jemi të rinj përgjithmonë.