Stil jete

Si mund të qëndroni të pavarur në një marrëdhënie

Si mund të qëndroni të pavarur në një

Të jesh i dashuruar është një nga ndjenjat më të bukura në botë. Shumica prej nesh pëlqejnë të jenë në një lidhje dhe të kalojnë kohë me partnerët. Por nëse ndonjëherë ju duket sikur po humbisni identitetin tuaj në një marrëdhënie, dhe e keni mbyllur veten me idenë “në këtë botë jam unë dhe ai”, është koha për të ndërmarrë disa hapa dhe për të vlerësuar veten më shumë.

Këtu janë disa mënyra se si mund të bëheni të pavarur ndërkohë që jeni ende në një lidhje.

Ju jeni përgjegjës për ndjenjat tuaja:

Së pari, duhet të ndaloni ta bazoni lumturinë tuaj në veprimet e partnerit tuaj. Ndjenjat dhe emocionet tuaja janë përgjegjësia juaj. Askush nuk mund të të bëjë të lumtur nëse ju nuk mund ta bësh veten të lumtur. Po, keni nevojë për siguri dhe dashuri nga partneri juaj, por në fund të fundit, i vetmi person që mund t'ju bëjë të ndjeni diçka jeni ju.

Jo është një fjalë e mirë ndonjëherë:

Ju duhet të mësoni të thoni jo dhe ta pranoni gjithashtu. Të mendosh se mund të sillesh si të duash, ndërkohë që partneri duhet t'i bëjë gjërat sipas jush, mund të çojë në një ekuilibër toksik fuqie në një marrëdhënie dhe t'ju bëjë më të varur prej tyre. Ndonjëherë nëse thonë jo, pranojeni dhe ecni përpara.

Kuptoni se çfarë është e rëndësishme për ju:

Ju duhet të pranoni se nuk ka dy njerëz të njëjtë; ju dhe partneri juaj mund të keni prioritete dhe vlera të ndryshme. Ju mund të jeni të gjithë pas punës, ndërsa ata mund të duan të përqendrohen në marrëdhënie. Pra, kuptoni se cilat janë prioritetet tuaja dhe kuptoni ato. Do të çojë në marrëveshje, liri dhe kompromis - gjëra që janë thelbësore për një marrëdhënie të shëndetshme.

Thuaj po daljes natën me vajzat:

Kur jemi në një lidhje, koha jonë zakonisht sillet rreth partnerit tonë dhe kjo nuk është mirë pas një farë kohe. Për mendjen dhe lumturinë tuaj, është e rëndësishme që ndonjëherë të dilni pa të dashurin dhe të kaloni kohë shoqërinë tuaj. Ajo jo vetëm që ndërton besimin midis dy partnerëve, por gjithashtu rrit vlerësimin për njëri-tjetrin.

Duaje Veten:

Kjo është gjëja më e rëndësishme që duhet të bëni për veten tuaj. Njohja e vlerës dhe refuzimi për të pranuar diçka më pak se kaq, jo vetëm që do t'ju ndihmojë të gjeni marrëdhënie më të shëndetshme, por gjithashtu do të siguroheni që të mos jeni të varur nga askush.

Tiranapost.al