Stil jete

Si të dalloni produktet e skaduara të make-upit

Si të dalloni produktet e skaduara të make-upit

Produktet e kozmetikës nuk mund të zgjasin pafundësisht. Ato kanë një datë skadence që do të ishte mirë ta respektonim.

Për ta bërë këtë, duhet të dini kriteret e klasifikimit të produktit, njohjen e shkrimeve, shkurtesave dhe disa shenjave dalluese që e bëjnë të sigurt përdorimin e një produkti në lëkurë.

Truket dhe data e skadencës, rëndësia e PAO

Duke vëzhguar me kujdes shkrimet e vogla në paketat e make-up-it dhe kremit, mund të identifikoni PAO (Periudha pas hapjes): PAO tregon periudhën e vlefshmërisë dhe efektivitetit të produktit duke filluar nga momenti në të cilin hapet.

Në Evropë, PAO u prezantua me një ligj në vitin 2003 për produktet me kohëzgjatje më shumë se 30 muaj, por disa prej tyre janë të përjashtuara nga kjo direktivë, si p.sh.

1. Produkte me një dozë

2.Produkte me spërkatje

Vlera shprehet në muaj dhe siguron që deri në atë kohë produkti do të mbetet i pandryshuar dhe i sigurt për t'u përdorur. Megjithatë, PAO nuk është një vlerë absolute dhe për të mbajtur të pandryshuara karakteristikat e kozmetikës, ka një sërë veprimesh të mira që mund të bëhen:

1. Mbyllni gjithmonë si duhet kapakët e kremrave dhe make-up-it

2.Përdorni furça të pastra

3.Mbajini larg dritës

Megjithatë, mund të ndodhë që me kalimin e kohës të fshihen shkrimet në pako, ose të mos kujtojmë më kur kemi blerë një produkt, aq më pak kur e kemi hapur: cilat janë shenjat që duhet t’i kushtoni vëmendje?

Make up-i i syve është ai që duhet t'i kushtohet më shumë vëmendje për të shmangur infeksionet: veçanërisht maskara për sytë, e cila përgjithësisht zgjat maksimumi 3 muaj.

Në buzëkuq, megjithatë, prania e pikave të vogla të ujit tregon se është koha për t'i hequr qafe. Mesatarisht zgjasin 2 vjet.

Foundation, kur skadon, ndryshon ngjyrën duke u bërë u verdhë.

Sa për kremrat

Njohja e datës së skadencës është shumë e rëndësishme sepse, kur tejkalohet, produkti nuk mund të garantojë të njëjtin efikasitet dhe siguri në lëkurë. Një krem ??kundër diellit i skaduar, për shembull, nuk mbron më nga rrezet e diellit. Kremrat specifikë humbasin efektivitetin e tyre, duke e bërë përdorimin e tyre të kotë. Për më tepër, ekziston rreziku i prodhimit të baktereve , të cilat mund të shkaktojnë reaksione alergjike dhe dermatit në lëkurë.

Si ta dalloni?

Ngjyra: A është ndryshuar nga koha kur hapëm paketën për herë të parë? A ka ndonjë njollë të pazakontë?

Erë: A ka ndryshuar parfumi?

Tekstura dhe pamja: a duket e ndryshuar tekstura e kremit? A ka gunga?

Kjo është arsyeja pse do të ishte një zakon i mirë të kontrolloni herë pas here çantën kozmetike për të hequr qafe produktet e skaduara.