Stil jete

Si të ndaloni ndjesinë e urisë, sipas ekspertëve

Si të ndaloni ndjesinë e urisë, sipas ekspertëve

Uria mund të jetë sinjali i trupit që ju duhet të hani, por nëse ndonjëherë sapo keni mbaruar me detyrim një pako biskota ose një kuti çokollate, duhet ta dini se dëshira për të ngrënë nuk ka të bëjë thjesht me shmangien e urisë.

Pesë mënyra për të ndihmuar në rregullimin e urisë tuaj, sipas ekspertëve

1. Ushqimet që shkaktojnë një rritje të sheqerit në gjak dhe dopaminës ju bëjnë më të varura ndaj ushqimit.

2. Ngrënia e fibrave krahas ushqimeve me një indeks glicemik më të lartë (ngarkesë sheqeri) do të ulë ndikimin e sheqernave në gjak. Një sallatë e madhe bashkë me picën tuaj redukton rritjen e sheqerit në gjak nga pica. Ngrënia e ëmbëlsirës tuaj menjëherë pas një dreke të mbushur me fibra do të ulë ndikimin e sheqerit në gjak të ëmbëlsirës.

3. Acidet yndyrore omega-3 mund të çlirojnë dopaminën nëpërmjet neuropodëve në zorrë, duke ndihmuar në reduktimin e dëshirave për sheqer. Kjo mund të arrihet nga acidet yndyrore EPA që ndodhet në salmon ose sardele.

4. Rritja e marrjes së aminoacideve mund të zvogëlojë gjithashtu dëshirat përmes stimulimit të prodhimit të dopaminës nëpërmjet proteinave si peshku, pula, vezët dhe djathi.

5. Cilësia dhe kohëzgjatja e gjumit ka një ndikim në dëshirat tona për sheqer. Synimi për shtatë orë gjumë me cilësi të mirë mund të zvogëlojë dëshirat dhe mbingrënia.