Stil jete

Si të zgjedh kremin më të mirë kundër diellit? 

Si të zgjedh kremin më të mirë kundër diellit?

Ndërsa temperaturat rriten, gjithnjë e më shumë prej nesh dalin jashtë për piknik ose plazh. Megjithatë, kushdo që është kthyer në ngjyrë të kuqe pas disa orësh jashtë duhet ta dijë se kremi kundër diellit ose SPF është thelbësor.

“SPF-të vlerësohen në një shkallë nga 2 deri në 50+”, thotë Prof Brian Diffey i Shoqatës Britanike të Dermatologëve. "Ne rekomandojmë një SPF prej 30 ose më shumë për një mbrojtje më të mirë nga dielli."

Përveç SPF-së, sigurohuni që kremi kundër diellit të shfaqë edhe një vlerësim me yje.

"Një krem ​​kundër diellit me një SPF 30 dhe një vlerësim prej 4 ose 5 yje konsiderohet përgjithësisht si një standard i mirë i mbrojtjes nga dielli, përveç hijes dhe veshjeve," thotë Diffey.

Në teori, SPF 30 do të thotë se lëkura juaj do të digjet 30 herë më shumë pa kremin. Ai duhet të aplikohet çdo dy orë gjatë ekspozimit në diell, sipas ekspertëve.