Stil jete

Si t'i përgjigjesh me tre fjalë dikujt që sillet keq me ty

Si t'i përgjigjesh me tre fjalë dikujt që sillet keq me ty

"A je mirë?" Kjo fjali duket se jep efektin e duhur kur bëhet fjalë për të vënë dikë me shpatulla pas murit.

Këshilla vjen nga një eksperte sjellje që ka studiuar në Harvard.

Po aq e rëndësishme sa përmbajtja është toni i zërit, thekson Ho.

Kur thoni: "A jeni mirë?" mos jini të prerë. Përdorni një theks miqësor.


Qëllimi është që toni të jetë përkujdesës dhe që të vërë nën kontroll personin tjetër.

Nëse personi që ke përballë nuk është i afërt dhe nuk dëshironi t'i përgjigjeni me këto fjalë, mos flisni fare. Secili le të zhytet në fjalët e tij, sugjeron ekspertja.