Stil jete

Si t'i prodhosh vetë hormonet e lumturisë?

Si t'i prodhosh vetë hormonet e lumturisë?

Hormonet e lumturisë jo vetëm që rikthejnë ndjesitë pozitive, por mbajnë gjithashtu larg stresin, ankthin dhe gjëndje të tjera të këtij lloji.

Çfarë të bësh për të nxitur prodhimin e Serotoninës, hormonit të lumturisë?

Dëgjo muzikë

Medito

Ec në natyrë

Shkruaj

Ekspozohu në diell

Po për hormonin e kënaqësisë, Dopaminën?

Kujdesu për veten

Përmbush detyrat

Ha ushqim të mirë

Festo për fitoret

Fli gjumë mjaftueshëm

Po për Oksitocinën, hormonin e dashurisë?

Përqafo një njeri të dashur

Puth dikë që do

Bëj bisedat të thella

Luaj me kafshët

Bëj komplimenta

Po për Endorfinën, hormonin e rehtësuesit të stresit dhe dhimbjes?

Qesh

Bëj ushtrime

Ha çokollata

Ha ushqime pikante

Krijo kontakt fizik