Stil jete

Simbolet japoneze që kurrë s`ua ke gjetur kuptimin

Simbolet japoneze që kurrë s`ua ke gjetur kuptimin

E dije që disa nga emojit janë kryekëput japoneze? Ndaj edhe mbase ke pasur vështirësi në përdorimin e tyre, ose i ke përdorur totalisht gabim.

Simbolet japoneze që kurrë s`ua ke gjetur kuptimin

Simbolet japoneze që kurrë s`ua ke gjetur kuptimin

Këto nuk janë thjesht shkronja të zakonshme. Janë grupet e gjakut. Në Japoni dhe Korenë e Jugut njerëzit besojnë shumë se personaliteti dhe lidhjet që njeriu krijon varen nga grupi i gjakut.

Simbolet japoneze që kurrë s`ua ke gjetur kuptimin

Simbolet japoneze që kurrë s`ua ke gjetur kuptimin

Ekziston një besim, se ëndrra e parë gjatë natës së 1 janarit është më e rëndësishmja dhe nëse dikush sheh malin Fuji dhe patëllxhanë, fati do t'i ndjekë gjatë vitit të ardhshëm. Kështu, patëllxhani rezulton të jetë një perime lumturie dhe emoji i tij përdoret për të uruar fat të mirë.

Simbolet japoneze që kurrë s`ua ke gjetur kuptimin

Simbolet japoneze që kurrë s`ua ke gjetur kuptimin

Mund të duket si lule apo diamant, por në kulturën japoneze do të thotë “e lezetshme”.

Simbolet japoneze që kurrë s`ua ke gjetur kuptimin

Simbolet japoneze që kurrë s`ua ke gjetur kuptimin

Kjo figurë është një biskotë tipike japoneze.

Simbolet japoneze që kurrë s`ua ke gjetur kuptimin

Simbolet japoneze që kurrë s`ua ke gjetur kuptimin

Kryqi dhe rrethimi i përgjigjeve në një provim. Përdoren për të thënë respektivisht “Po” dhe “Jo”.

Simbolet japoneze që kurrë s`ua ke gjetur kuptimin

Simbolet japoneze që kurrë s`ua ke gjetur kuptimin

Mos e përdor më për të uruar 100 vjeç. Kuptimi i saj është “Ia dole për ta bërë shumë mirë”.