Stil jete

Slim Aarons, fotoreporteri që dokumentoi jetën 'pa filtra' të të pasurve

Slim Aarons, fotoreporteri që dokumentoi jetën 'pa filtra'

Slim Aarons ndërtoi një karrierë duke dokumentuar jetën e të pasurve.

Slim Aarons, fotoreporteri që dokumentoi jetën 'pa filtra'

Duke punuar për revista si Town & Country, Harper's Bazaar dhe Life, fotografi i ndjerë kaloi pesë dekada duke bërë foto pa flitra të aristokratëve dhe stilit të tyre të jetesës. Qoftë duke pushuar në vilat italiane, shëtitjet me varkë në brigjet e Monakos apo gjuetia e dhelprave në fshatrat angleze, subjektet e tij mishëronin shoqërinë e lartë.

Slim Aarons, fotoreporteri që dokumentoi jetën 'pa filtra'

“Motivi i fotografit nuk ishte as të festonte dhe as të kritikonte pasurinë që hasi. Ai ishte i shtyrë nga një kuriozitet gazetaresk për mënyrën se si jetonin njerëzit më të privilegjuar në botë”, tha Shawn Waldron, i cili shkroi një libër për jetën e Slim Aarons.

Slim Aarons, fotoreporteri që dokumentoi jetën 'pa filtra'

Agjencia e fotografive Getty Images bleu të gjithë arkivin e Aarons në 1997, disa vite pas daljes së tij në pension.

Slim Aarons, fotoreporteri që dokumentoi jetën 'pa filtra'

Në kohën e blerjes, Aarons ishte "disi i harruar", shtoi Waldron. Por tani, rreth 15 vjet pas vdekjes së tij, ekspertët dhe audienca po rishikojnë dhe riinterpretojnë punën e madhe të fotografit.

Slim Aarons, fotoreporteri që dokumentoi jetën 'pa filtra'

Slim Aarons, fotoreporteri që dokumentoi jetën 'pa filtra'

Slim Aarons, fotoreporteri që dokumentoi jetën 'pa filtra'

Slim Aarons, fotoreporteri që dokumentoi jetën 'pa filtra'

Slim Aarons, fotoreporteri që dokumentoi jetën 'pa filtra'

Slim Aarons, fotoreporteri që dokumentoi jetën 'pa filtra'

Slim Aarons, fotoreporteri që dokumentoi jetën 'pa filtra'

Kliko linkun për më shumë foto.