Stil jete

Statuja që presupozohej t’i ngjante Princit Philip dhe që kushtoi 150 mijë paund do të shembet

Statuja që presupozohej t’i ngjante Princit Philip dhe që

Skulptura 3.9 metrash e Princit Filip, ka qëndruar përballë Universitetit të Kembrixhit që nga viti 2014.

Busti prej bronzi u ngrit pa leje planifikimi për të përkujtuar 35 vjetorin e Filipit si kancelar universiteti.

Është një vepër arti abstrakte që ka kushtuar rreth 150 mijë pound. Pritja për të ishte e keqe, që asnjë artist nuk e ka konfirmuar ndonjëherë se ishte pas veprës.

Statuja që presupozohej t’i ngjante Princit Philip dhe që

Tani këshilli i qytetit ka lëshuar një urdhër ekzekutimi duke i kërkuar pronarit të tokës, Unex Group, që të shkatërrojë veprën e artit deri në gusht.

Njoftimi thotë se statuja ka pasur një 'ndikim të dëmshëm material' në zonën lokale dhe sytë e njerëzve. Nëse nuk bëhet një apel, skulptura duhet të hiqet së bashku me themelet dhe bazamentin e saj brenda katër muajve.