Stil jete

Studimet tregojnë se grave u duhet më shumë kohë për të rënë në dashuri, sesa burrave

Studimet tregojnë se grave u duhet më shumë kohë për

Dashuria është një emocion kompleks që mund të jetë i vështirë për t'u kuptuar. Disa njerëz e përjetojnë atë me shikim të parë, ndërsa të tjerëve u duhet shumë më shumë kohë për të pasur ndjenja. Megjithatë, studiuesit kanë kryer studime dhe kanë mbledhur statistika që hedhin dritë mbi afatin mesatar kohor për t'u dashuruar.

Dashuria zhvillohet në tru

Shkencëtarët vendosën të zbulojnë se ku zhvillohet dashuria. Përfundimi i tyre ishte se ajo nuk ndodh në zemër, por në trurin tuaj.

Në thelb, një pjesë e trurit aktivizohet dhe dërgon impulse në zemrën tuaj. Pastaj, ju ndjeni të ashtuquajturat 'simptoma'.

Studimet tregojnë se grave u duhet më shumë kohë për

Dashuria prek 12 zona të trurit

Të biesh në dashuri është një përvojë magjike, por a e dinit se në fakt fshihet shkenca pas saj? Kur një person bie në dashuri, 12 zona të ndryshme të trurit fillojnë të punojnë së bashku dhe lëshojnë kimikate që shkaktojnë eufori si dopamina, oksitocina, adrenalina dhe vazopresina. Këto kimikate krijojnë një ndjesi kënaqësie dhe shpërblimi, duke e bërë dashurinë një përvojë vërtet të fortë.

Përveç ndikimit në qendrat e kënaqësisë, dashuria ka një ndikim edhe në zonat intelektuale të trurit. Kjo mund të shpjegojë pse marrëdhëniet e dështuara mund të shkaktojnë depresion dhe stres të fortë emocional. Kur dashuria nuk funksionon, ajo mund të përjetohet si një dështim personal, duke çuar në ndjenjat e vetëvlerësimit të ulët dhe madje edhe në kriza të identitetit.

Është interesante që studiuesit kanë zbuluar se trurit i duhet vetëm një e pesta e sekondës për të përcaktuar nëse është takuar me personin e duhur. Ky është momenti kur fillon të biesh në dashuri dhe e gjitha kjo falë çlirimit të atyre kimikateve që shkaktojnë eufori.

Studimet tregojnë se grave u duhet më shumë kohë për

Grave u duhet më shumë kohë që të duan vërtet

Për të dashuruar vërtet dikë, mund të duhet një periudhë kohore nga 2 javë deri në 4 muaj. Për gratë, mund të zgjasë më shumë.

Një studim tjetër thotë se burrat priren të thonë 'të dua' në 108 ditë, ndërsa për gratë, është mesatarisht 123 ditë.

Dhe nuk është një proces i lehtë.

Dashuria ndikon në shëndetin tonë fizik, funksionin njohës, madje edhe në proceset tona të vendimmarrjes.