Stil jete

Studiuesit gjejnë në Azi “dinosaurin barngrënës”

Studiuesit gjejnë në Azi “dinosaurin barngrënës”

Miliona vjet më parë, një dinosaur dykëmbësh me thika në gishta jetonte në brigjet e kontinentit aziatik. Por ato armë si gërshërë u përdorën për të prerë bimësinë dhe jo kafshët, sipas një studimi të ri.

Studiuesit gjejnë në Azi “dinosaurin barngrënës”

Dinozauri i përkiste një grupi të njohur si terizinosaurët - dinosaurët dykëmbësh, kryesisht barngrënës që jetuan gjatë periudhës së Kretakut, rreth 145 milionë deri në 66 milionë vjet më parë.

Studiuesit gjejnë në Azi “dinosaurin barngrënës”

"[Ky dinosaur] përdori kthetrat e tij si mjete ushqimi, në vend të mjeteve të agresionit, për të tërhequr shkurre dhe pemë më pranë gojës së tij që të ushqehej”, tha bashkautori i studimit Anthony Fiorillo, një profesor kërkimi në Departamentin e Tokës Roy M. Huffington.