Stil jete

Superhëna e fundit e vitit do të ndriçojë në qiellin e të enjtes

Superhëna e fundit e vitit do të ndriçojë në qiellin

Ndërsa vera kalon në vjeshtë dhe netët fillojnë të rriten, superhëna e fundit e vitit do të ndriçojë në qiellin e të enjtes.

E quajtur "Sturgeon", hëna e plotë e gushtit do të arrijë kulmin të premten.

Shumica e botimeve e konsiderojnë këtë një superhënë, që do të thotë se hëna e plotë ndodh ndërsa hëna është më afër pikës së saj më të afërt me Tokën, e njohur edhe si perigee, gjatë orbitës aktuale.

Hëna e Sturgeon do të shfaqet brenda 90% të perigjeut, duke e bërë atë një superhënë nga shumica e përkufizimeve shkencore.