Stil jete

Të futësh gjakun e të rinjve në vena për të siguruar përjetësinë. Sfida që po josh të pasurit

Të futësh gjakun e të rinjve në vena për të

Kërkimi për eliksirin e rinisë së përjetshme nuk njeh më kufij. Personi i parë që donte të sfidonte kalimin e kohës me praktikë ekstreme ishte Bryan Johnson. Për muaj të tërë, miliarderi amerikan 46-vjeçar, i lindur në Utah kishte paguar qindra mijëra dollarë për të injektuar plazmën e djalit të tij 17-vjeçar Talmage në venat e tij. Johnson gjithashtu futi plazmën e djalit në trupin e gjyshit të tij, me shpresën për të ngadalësuar rënien e tij fizike dhe njohëse.

Sot vetë miliarderi pranon se terapia ishte një dështim. Dhe ai u thotë mjaft këtyre transfuzioneve: “Ato nuk funksionojnë – deklaroi ai – shkëmbimi i plazmës së re mund të jetë i dobishëm për popullatat biologjikisht më të vjetra ose në kushte të caktuara”.

Të futësh gjakun e të rinjve në vena për të

Por ky dështim nuk e ka bërë miliarderin të ndalojë.

Themeluesi i Braintree, vazhdon të financojë kërkime me 2 milionë në vit për të identifikuar mënyrën për të jetuar sa më gjatë.

Dhe në Silicon Valley, algoritmet dhe AI përdoren madje për të zgjatur rininë e një trupi.