Stil jete

Të vendosësh pemën që në nëntor?! Shkenca thotë se do t'ju bëjë më të lumtur

Të vendosësh pemën që në nëntor?! Shkenca

Nëse ju tundon ideja e ndezjes së dritave të festave mund ta bëni edhe pse jemi ende në muajin nëntor.

Psikologët thonë se kjo mund t'ju bëjë më të lumtur. Psikologia Deborah Serani konfirmoi për TODAY se është e vërtetë: Dekorimi padyshim mund t'ju ngrejë humorin.

“Kjo krijon atë ndryshim neurologjik që mund të prodhojë lumturi,” tha ajo. “Unë mendoj se çdo gjë që na nxjerr nga zakonet tona normale, dita normale, çdo ditë ... sinjalizon shqisat tona dhe më pas shqisat tona matin nëse është e këndshme apo jo.”

“Dekorimi i Krishtlindjeve do të nxisë dopaminën, një hormon për t’u ndjerë mirë”, shtoi Serani.

Por çfarë i lidh saktësisht dekorimet e Krishtlindjeve me hormonet e lumturisë?

“Si fillim, dritat dhe ngjyrat e ndezura”, tha Serani. Kromoterapia, ose terapia me ngjyra, e cila mendohet se rrit nivelet e energjisë dhe rrit lumturinë, mund të jetë faktor. Apo ndoshta është thjesht ambienti në përgjithësi! Kush mund t'i rezistojë buzëqeshjes para një peme të Krishtlindjes ndezur për herë të parë? Ekziston edhe një fushë e re shkencore e përkushtuar për të kuptuar se si mjediset tona të dizajnuara ndikojnë në sjelljen e quajtur neuro-arkitekturë.

Sigurisht, ka edhe faktorin nostalgji.

“Për shumë prej nesh, Krishtlindjet janë një kohë magjike, është një kohë e pafajësisë, është një kohë gëzimi,” tha Serani.