Stil jete

Udhëtimet e biznesit do të zhduken, thonë ekspertët

Udhëtimet e biznesit do të zhduken, thonë ekspertët

Të gjithë e kemi hequr zakonin e udhëtimit gjatë bllokimit nga Covid - por tani ekspertët po parashikojnë që udhëtimet e biznesit nuk do të kthehen kurrë në nivelet para pandemisë, për shkak të shqetësimeve mjedisore.

Paul Miller, CEO dhe themelues i një sipërmarrjeje dixhitale në Londër, parashikon që udhëtimet e biznesit pas pandemisë do të vendosen në rreth 25 për qind të normës së 2019.

Organizatat tani e kanë kuptuar se zëvendësimi i udhëtimeve me zgjidhje online gjatë vitit 2020 nuk çoi në rënie të produktivitetit ose në pamundësi për të ndërtuar marrëdhënie pune. Në vend të kësaj, qasja e re mund të ndihmojë në përmirësimin e balancës punë-jetë dhe të prodhojë punonjës më të lumtur në proces, tha Miller.

Ndërsa më pak udhëtime mund të kenë sigurisht përfitime mjedisore, Paul thekson se edhe puna në distancë ka njëfarë niveli të ndikimit ekologjik, pasi punëtorët përdorin pajisjet dhe energjinë kudo që janë të vendosur.

Ai thotë se të kesh momente që kanë rëndësi dhe të bashkosh të gjithë punonjësit në një mënyrë kuptimplotë do të jetë fokusi i udhëtimeve të biznesit në të ardhmen.

Tiranapost.al